De ophanging van de verschillende wanddecoraties is natuurlijk ook niet onbelangrijk na de aanschaf van het olieverf schilderij, spiegellijst, je nieuwe dibond art, of misschien wel het unieke metal art wanddecoratie. Vandaar dat ze hieronder allemaal even beschreven staan zodat je het rustig kunt nalezen en het desbetreffende schilderij ook mooi aan je muur komt te hangen.

Allereerst willen we even benadrukken, dat het schilderij vaak te hoog wordt opgehangen waardoor deze niet in het directe (oog)zicht hangt. Dit is meestal zonde van het mooie stuk waardoor we altijd adviseren het schilderij lager op te hangen dan je vaak denkt. Als voorbeeld bij een bankstel raden we meestal aan om deze met de onderkant van het schilderij, niet hoger dan een halve meter boven de rugleuning van het bankstel te hangen, meestal is +/- 30-50 cm boven de rugleuning prima.

 

Olieverf Schilderij

Bij de olieverf schilderijen zit meestal aan de achterzijde een klein zakje bij met 2 schroefjes en een haakje om aan de achterzijde van het schilderij te bevestigen. Toch raden wij aan om deze niet te gebruiken. Bij de olieverf schilderijen ziet het schilderij het mooiste uit als er 2 schroeven in de muur worden gezet, en het houten frame van het olieverf schilderij hier gewoon op wordt gelegd. het gewicht van de schilderijen kan dit makkelijk aan, en hierdoor hangt het olieverf schilderij mooi strak tegen de muur.

Als het olieverf schilderij wordt opgehangen met het bijgeleverde haakje, dan komt het schilderij iets van de muur af te hangen wat vaak een minder mooi uitziet. Hieronder op de foto’s zie je het bijgeleverde haakje wat dus niet gebruikt hoeft te worden. Je ziet duidelijk het houten frame dat op de schroeven “gelegd” kan worden. Zo komt het olieverf schilderij strak tegen de muur te hangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dibond Art

Bij de dibond art geldt eigenlijk hetzelfde als bij de olieverf schilderijen alleen vind je hier geen ophanghaakjes bij dus het spreekt eigenlijk al voor zichzelf dat het dibond art opgehangen kan worden aan de aluminium rand aan de achterzijde van het schilderij. Plaats 2 schroefjes in de muur en leg de rand van het dibond art op de schroefjes en het dibond art zal mooi strak tegen je muur hangen. Als je deze buiten wilt ophangen geldt precies hetzelfde uiteraard. Doordat de rand van aluminium is haakt deze mooi in de groeven van de schroefjes waardoor het dibond art mooi op zijn plek blijft hangen ook met harde windstoten.

Let wel tevens op bij het dibond art, want de aluminium rand kan soms een beetje snijden als je het schilderij hieraan optilt met je hand. Hieronder zie je duidelijk op de foto’s hoe het dibond art er van de achterkant uitziet en op welke rand deze wordt opgehangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spiegellijsten & Paneel

Bij zowel de spiegellijsten als de panelen zit er geen frame waarmee deze kan worden opgehangen omdat de achterkant van beide helemaal vlak is. Hierdoor zitten er bij de spiegellijsten als ook bij de panelen 1 of 2 haakjes vast waarmee deze kunnen worden opgehangen. Doordat er haakjes aan de achterkant bevestigd zitten kunnen deze op 2 manieren worden opgehangen.

Manier 1: Je kunt 1 of 2 schroeven in de muur plaatsen afhankelijk van het aantal dat bevestigd is aan de spiegellijst of paneel. Bij 2 schroeven/haakjes, meet je de precieze afstand van de haakjes en zorg dat de schroeven dezelfde afstand uit elkaar in de muur worden gezet.

Manier 2: Of je kunt een sterke staaldraad kopen bij een bouwmarkt (deze zit niet bijgesloten en wordt niet op onze webshop verkocht), en je bevestigd de staaldraad aan de haakjes. Bij de laatste manier hoef je niet precies de afstand uit te meten tussen de 2 haakjes, maar laat je de staaldraad op de 2 schroeven rusten.

Let er wel heel goed op bij de spiegellijsten en panelen dat de haakjes aan de achterkant qua hoogte iets kunnen afwijken dus is het raadzaam niet alleen de tussen afstand op te meten maar ook de hoogte goed op te meten zodat deze niet scheef aan de muur komt te hangen, als er 2mm verschil zit in de hoogte komt het schilderij dus ook 2mm scheef te hangen, meet dus alles goed na. Hieronder zie je op de foto’s hoe de haakjes bevestigd zijn aan de spiegellijsten en panelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlijsting

Inlijstingen zijn olieverf schilderijen ingelijst in een luxe frame. Hierbij zitten eenzelfde soort haakjes in het frame als bij de spiegellijsten en panelen, alleen zit bij deze inlijstingen een staaldraad tussen de haakjes gespannen. Je kunt dus 1 of 2 schroeven in de muur zetten afhankelijk van de grootte en het gewicht van de inlijsting en vervolgens de staaldraad hierop laten rusten. Eigenlijk hetzelfde als bij de olieverf schilderijen, alleen laat je het schilderij in dit geval rusten op de staaldraad. Dit in verband met de dikte van het frame dat om het schilderij zit.  Hieronder zie je hoe de bevestiging aan het frame zit van de inlijsting en hoe de staaldraad er al tussen gespannen zit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metal Art

De metal art kan eigenlijk op 2 manieren worden opgehangen. Het is raadzaam deze altijd op 2 schroefjes op te hangen ivm het evenwicht van de metal art, anders gaat deze kiepen. Alle metal arts hebben aan de achterkant een ringetje waarin een schroefje past, hieraan kunnen deze metal arts worden opgehangen. Ook is er een keuze om de metal art direct op te hangen aan het metalen frame, omdat deze veelal uit metalen frames bestaat, is hier natuurlijk de mogelijkheid toe om het metalen schilderij hiermee direct op de schroefjes te laten hangen. Hieronder op de foto’s kun je duidelijk zien hoe het metalen frame er van de achterkant uitziet en zie je duidelijk het metalen ringetje dat in alle metal art schilderijen aanwezig is.

 

 

 

 

 

 

 

Vragen

Voor vragen over ophanging van de wanddecoraties of andere vragen kun je natuurlijk ook altijd even bellen of mailen.

email: info@zixart.com

Telefoon: 0475 332 817