Wil je naast het bezoeken van onze winkel ook nog een lekker dagje shoppen in Roermond? Dat kan natuurlijk ook! Roermond heeft een zeer gezellig centrum met veel restaurantjes en winkeltjes en history en natuurlijk het grootste Designer Outlet Center van Europa.

Hieronder zijn een aantal dingen toegelicht wat er zoal te beleven is in Roermond, zodat je voor of na het bezoeken van onze winkel, er een hele gezellige dag van kunt maken!

 

Winkelen in Roermond

Roermond is een heerlijke winkelstad. Van boetiekjes in monumentale panden in de binnenstad, tot het Designer Outlet Center Roermond dat jaarlijks meer dan vijf miljoen modebewuste koopjesjagers trekt. In het centrum vind je veel sfeervolle pleinen, waar je op het terras kunt genieten van Bourgondisch Limburg.Net buiten het centrum kun je winkelen bij het Retail Park Roermond en de Huis- en Tuinboulevard. De winkels in Roermond zijn elke zondag open!

 

Citytrip Roermond

Door de gevarieerde mogelijkheden is Roermond ook een mooie stad voor een Citytrip. De combinatie van winkelen, cultuur, natuur en culinaire mogelijkheden komen hier mooi samen met vele bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Een heerlijke meerdaagse bestemming.

 

Cultuur in Roermond

De gemeente Roermond is rijk aan cultureel erfgoed. Zowel in de historische binnenstad als in de stadsdelen van Roermond vind je veel historische (kerk)gebouwen.De stad Roermond is sinds 1559 bisschopsstad met de Christoffelkathedraal als blikvanger. Roermond is ook de stad van rijksarchitect Pierre Cuypers, de architect van het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam. Het Kapellerkwartier, net buiten het centrum is een oase van verering en bezinning.

 

Natuur en watersport in Roermond

Roermond is stad aan het water. De Maasplassen rondom Roermond zijn onderdeel van het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. De gemeente Roermond is een prima vertrekpunt voor een wandeling, fietstocht of ruitertocht door het Nationaal Park De Meinweg, het Swalmdal, het Leudal en het Roerdal.

 

Theater, Muziek & Evenementen

In Roermond liggen twee theaters waar wekelijks diverse voorstellingen plaatsvinden. TheaterHotel De Oranjerie is een multifunctioneel gebouw dat in het bezit is van Van der Valk en bestaat uit een theaterzaal met 800 plaatsen, diverse horecagelegenheden, vergaderzalen en een hoteltoren met ruim 90 kamers. In dit theater vindt ook al sinds 1884 het bekende Cirque d’Hiver plaats tussen Kerst en oudjaarsdag. Het CK Theater is onderdeel van het Centrum voor de Kunsten (CK) en onlangs gevestigd in ECI Cultuurfabriek. Het biedt plaats aan ongeveer 240 mensen.

In Roermond vinden met enige regelmaat, gedurende het hele jaar, diverse evenementen plaats, variërend van lokaal tot nationaal en zelfs internationaal. Sinds 1997 is Roermond de Limburgse locatie van het jaarlijkse bevrijdingsfestival, waar meer dan 30.000 bezoekers op af komen (van 1991-1996 werd het festival in Maastricht gehouden). Ook is de stad het decor van het Solar Festival, dat sinds 2005 aan de Maasplassen wordt georganiseerd en jaarlijks rekent op zo’n 25.000 toeschouwers. In 2012 werd de landelijke intocht van Sinterklaas in Roermond gehouden.

 

Meer info

Mocht je nu meer info willen lezen over een gezellige dag Roermond, dan kun je via cityroermond.nl of via VVVmiddenlimburg.nl een dagje plannen zoals jij het graag wilt, maar vergeet natuurlijk niet de allerleukste en allermooiste plek van allemaal te bezoeken.. ZIX Art Roermond!