De meeste betalingen binnen Nederland worden gedaan met iDEAL, dit is snel en makkelijk, maar niet iedereen maakt gebruik van dezelfde betalingsoptie. Vandaar dat we maar liefst 8 betalingsopties hebben zodat iedereen makkelijk kan betalen waar zijn of haar voorkeur ook naar uitgaat.

Alle betalingen gebeuren via een beveiligde verbinding en zijn dus volledig veilig. Hieronder lichten we ze nog even toe.

 

 

iDEAL

Zoals hierboven al aangegeven, iDEAL is in Nederland de meest gebruikte online betalingsmethode. Met iDEAL kun je vertrouwd, en gemakkelijk online betalen en je rekent af in je eigen vertrouwde internetbankier omgeving van je bank (ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en van Lanschot).  In 6 kleine stappen heb je al betaald, zie hieronder hoe makkelijk dit gaat:

1.     Je kiest iDEAL als betaalmethode.

2.     Je selecteert je bank (bijv. ABN AMRO).

3.     Je komt direct in het internetbankieren van je eigen bank en logt in op de voor jou eigen bekende manier.

4.     De gegevens van je betaling zijn al ingevuld dus je keurt deze alleen nog even goed.

5.     Je bank toont direct een bevestiging van de betaling.

6.     Je keert terug naar de webwinkel; bestelling en betaling geslaagd!

 

 

Sepa Overboeking

Een (SEPA) overboeking is de meest standaard manier van betalen. Iedereen met toegang tot internetbankieren heeft de mogelijkheid om op deze wijze te betalen. Er zijn 34 landen waarin er met SEPA overboeking kan worden betaald, waaronder ook Nederland, België en Duitsland.

Als je kiest voor (SEPA) overboeking, dan krijg je een scherm te zien met een betaalverzoek met een uniek kenmerk. Je kan dan vervolgens direct inloggen in je eigen vertrouwde bankomgeving om het bedrag over te maken, of je kan ervoor kiezen om het verzoek eerst naar je e-mail te sturen en het later over te maken.

Het overnemen van het juiste kenmerk en rekeningnummer is natuurlijk wel wat foutgevoelig. Let er daarom extra goed op dat je deze nog eens extra controleert na het invullen. Wanneer het bedrag vervolgens is ontvangen (meestal binnen 2 werkdagen), wordt de bestelling in behandeling genomen. Een (SEPA) overboeking duurt dus vaak wel iets langer dan een directe betaling via bijvoorbeeld iDEAL.

 

 

SOFORT Überweisung

SOFORT Überweisung ookwel SOFORT Banking, is een betaalmethode die beschikbaar is in 8 Europese landen en is zeer populair in Duitsland. SOFORT is gebaseerd op het principe van een overboeking. Maar in tegenstelling tot een normale overboeking hoef je de betaling alleen te verifiëren, net als bij iDEAL bijvoorbeeld. Gegevens als het bedrag, de omschrijving en de begunstigde staan al ingevuld. Voordeel hiervan is dat hier dus geen menselijke fout gemaakt kan worden. SOFORT voert de betaling vervolgens uit.

Deze betaalmethode is eenvoudig en snel, waardoor je met een paar kleine stapjes de betaling al hebt voltooid, zie hieronder:

1.     Je selecteert je land en de bank waarmee de betaling wil verrichten.

2.     Vervolgens kom je op het login-gedeelte van het beveiligde betalingsformulier. Je meldt je aan met de gegevens voor internetbankieren.

3.     Je bevestigt de overschrijving met pincode of kaartlezer.

4.     En vervolgens ontvang je een bevestiging van de overschrijving en/of bevestiging van de bestelling.

 

 

KBC / CBC

De KBC/CBC-betaalkop is een populaire betaalmethode in België. Met de KBC/CBC-betaalknop kun je van de Belgische banken KBC en CBC eenvoudig online betalen. KBC richt zich op het Vlaamstalige deel van België, CBC daarentegen, is volledig Franstalig. Beide banken bieden in feite dezelfde betaalknop aan, maar net met een andere naam. Belangrijk om te weten is wel dat klanten van KBC niet kunnen betalen met de CBC-betaalknop en andersom. De techniek achter beide betaalknoppen werkt echter exact hetzelfde, vandaar dat we ervoor hebben gekozen om dit te aan te bieden als één betaalmethode.

Hoe het werkt lees je in de 4 stappen hieronder:

1.     Kies KBC/CBC als betaalmethode in het betaalscherm.

2.     Selecteer vervolgens je eigen bank, KBC of CBC.

3.     Je wordt daarna doorgestuurd naar de omgeving van je bank en kiest hier op welke manier je wenst te betalen.

4.     Je verricht de betaling binnen de beveiligde omgeving van de bank, en klaar.

 

 

Belfius

Belfius is een van de grootste Belgische banken. De bank voorziet in een eigen betaaloplossing voor haar klanten. Bij Belfius kun je op deze manier in je eigen vertrouwde bankomgeving realtime betalingen verrichten. De informatie zoals begunstigde, bedrag en omschrijving worden vooraf opgegeven wat de kans op mislukte transacties elimineert.

Als je klant bent bij Belfius Bank en je wilt hiermee betalen dan kies je eerst Belfius als betaalmethode en kiest vervolgens of je via mobiel wilt betalen (Belfius Mobile) of desktop (Belfius Direct Net). Belfius Mobile werkt via een QR-code. Je kan dan snel afrekenen door de QR-code te scannen. Kies je voor Belfius Direct Net? Dan heb je jou kastje (of reader, scanner) nodig om de betaling te voltooien.

Let op! Nadat je de online betaling hebt afgerond via Belfius krijg je de optie om terug te keren naar de website. Vaak hebben mensen de neiging de pagina op dat moment te verlaten. Bij Belfius is het echter noodzakelijk dat je wel terug gaat naar de website. Wij krijgen namelijk pas een melding dat de Belfius betaling gelukt is wanneer je terugkeert naar de website. Gebeurt dit niet, dan wordt meestal een werkdag na betaling pas bevestigd dat het geld is ontvangen.

 

 

Bancontact

Bancontact is de meest populaire betaalmethode in België. Gebruikers beschikken over een fysieke kaart die gekoppeld is aan tegoed op een Belgische bankrekening. De kaart is geschikt voor zowel on- als offline betalingen. Alle grote Belgische banken zijn aangesloten en maken betalingen via Bancontact mogelijk.

Naast betalingen via desktop faciliteert Bancontact ook betalingen via een app. Je scant een QR-code en kunt op die manier snel en eenvoudig afrekenen. De betaalmethode van Bancontact is sterk vergelijkbaar met iDEAL voor Nederlandse gebruikers. Hieronder lees je hoe de betaling via Bancontact in zijn werk gaat:

De eerste stap is dat je klant kiest voor Bancontact/Mister Cash als betaalmethode. Deze stap kan je eventueel ook in je eigen webshop laten plaatsvinden.

1.     De eerste stap is dat je kiest voor Bancontact/Mister Cash als betaalmethode.

2.     Je moet nu het kaartnummer op de Bancontact-kaart die bij je zichtrekening hoort invullen. Voor Bancontact/Mister Cash begint dit nummer altijd met 6703.

3.     Je komt nu in de beveiligde omgeving van je eigen bank, en moet daarbij inloggen met je telefoon of kaartlezer (elke bank heeft een eigen manier van inloggen).

4.     Tenslotte bevestig je de transactie, op dezelfde manier als waarop je een gewone overschrijvingen binnen de online omgeving van je bank bevestigt.

5.     En dat was alles, je krijgt nu een bevestiging van de geslaagde Bancontact/Mister Cash-betaling en wordt daarna automatisch teruggestuurd naar onze website.

 

 

PayPal

PayPal is de meest bekend online wallet en maakt het mogelijk om wereldwijde betalingen te ontvangen. Je kan via PayPal betalen met creditcard, bankrekening of PayPal-saldo. Betaling is ook mogelijk via telefoon of tablet en zonder het invullen van bank- creditcardgegevens.

Om een betaling te doen met PayPal heb je alleen je PayPal email adres nodig en je wachtwoord van PayPal dat is alles. Daarnaast heeft PayPal zelfs iets nieuws ontwikkeld: PayPal One TouchTM. Nadat je deze functie geactiveerd hebt via je PayPal account, slaat PayPal jou inlog gegevens op en kom je direct in het betaalscherm terecht waardoor je nog maar op 1 knop hoeft te drukken om een betaling te voltooien.

 

 

Klarna: Achteraf betalen

‘Achteraf betalen’ geeft je de mogelijkheid om binnen 14 dagen te betalen. Zodra de bestelling verzonden is ontvang je een factuur via Klarna. De daadwerkelijke betaling regel je als klant dus zelf met Klarna.

Hoe werkt Klarna: Achteraf betalen? Hieronder staat het in stappen uitgelegd.

1.     In het bestelproces selecteer je ‘Klarna: Achteraf betalen’ als betaalmethode.

2.     Vervolgens vul je jouw gegevens in en voltooit de bestelling.

3.     Als het je eerste bestelling is via Klarna: achteraf betalen, dan moet je een Klarna-account aanmaken, waar je jpuw naam, factuuradres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres invult. Voor elke terugkerende bestelling vul je vervolgens alleen je e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum in.

4.     Na voltooiing van de bestelling krijg je een e-mail met het betaalverzoek. Het bedrag wordt toegevoegd aan het openstaande bedrag van jouw Klarna-account.

5.     Je kunt daarna betalen op de manier van jouw voorkeur middels het online klantportaal van Klarna of de Klarna-app.